Vídeňský večer s obrazy

Jan Brabenec zve do koncertního sálu zámečku Větruše   http://hotelvetruse.cz/cs/  14.října 2015   19 hodin    na  Vídeňský večer s obrazy

Klavírista Michal Mašek a houslista Daniel Pelikán zahrají skladby Franze Schuberta, Ludwiga van Beethovena, Josefa Suka, W. A. Mozarta a Antonína Dvořáka. Jan Brabenec hudební program doprovodí povídáním o hudební Vídni a spojení hudebníků žijících v Rakousko-uherské monarchii.

Večer bude doplněn výstavou jeho obrazů.

Michal Mašek

patří k nejzajímavějším klavíristům dneška a každý jeho projekt nese punc osobitosti, jedinečnosti a profesionality…

V 16ti letech natočil jako první Čech slavné Bachovy Goldbergovy variace, zvítězil v řadě mezinárodních soutěží a za nahrávku Bachova koncertu s Jiřím Bělohlávkem a Pražskou filharmonií získal cenu Talent roku. Spolupracoval dlouhodobě koncertně a v nahrávacích studiích s legendárním houslistou Josefem Sukem. Jeho nahrávky Beethovenova Císařského koncertu a Martinů recitálu byly několikrát mezinárodně oceněny. Světovou kritikou je Michal Mašek srovnáván s Rudolfem Firkušným a je jedním z mála umělců, který spolupracuje s hudebním vydavatelstvím EMI (dnes Warner classics). Od roku 2012 je Michal Mašek klavíristou patřícím do exkluzivní „rodiny“ Steinway Artist.